Învață de la zero despre toate nevoile unui nou-născut ca să ai 100% încredere în tine la început de drum.
– Afli informații esențiale și la obiect despre recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și alte instituții reglementate din domeniu.
– Beneficiezi de discount de 8% pe Bebebliss.ro la branduri renumite precum Cybex, Infantino, Haxe, Kidizi, Treppy, Primabobo, Aquascale, Springos și Olmitos.
– Poți solicita atestat de puericultură pentru tată. Pe baza atestatului, tatăl beneficiază de 3 săptămâni de concediu după nașterea bebelușului. Atestatul se eliberează contra cost.
– Câștigi încredere în capacitățile și în instinctele tale și te bucuri din plin de momentele petrecute alături de bebelușul tău.
Felicitări pentru sarcină! Ești într-o etapă fascinantă a vieții tale și da, este adevărat că, în curând, viața ta va arăta complet altfel. Te frământă tot felul de întrebări:
* ce nevoi are bebe?
* care este rolul tatălui în îngrijirea lui?
* cum îi fac băiță?
* cum îi îngrijesc pielea, ochii, nasul, gura, bontul ombilical?
* cum scăpăm de colici?
* ce temperatură ar trebui să avem în casă?
* ce pun pe lista de cumpărături?
* cum și unde ar trebui să doarmă puiul nostru?
Bebelușul nu vine cu ”manual de instrucțiuni”. Iar familia, prietenele, internetul au versiuni complet diferite despre ce înseamnă viața cu un bebeluș.
”Nu ai voie să-l scoți din casă primele x săptămâni”, ”neapărat să-l pui să doarmă pe burtică, să nu se înece dacă regurgitează”, ”nuuu, bebelușul se pune să doarmă pe o parte”, ”vezi că dacă-l ții prea mult în brațe, se învață în brațe și nu mai scapi”, ”trebuie să-i dai apă de la 2 luni”, ”să nu cumva să scazi temperatura în casă sub 26 de grade că răcește”.
Sună familiar?
Să auzi opinii contradictorii din toate părțile este derutant, frustrant și obositor.
Ca specie, am născut și am crescut copii de când lumea și pământul dar nici acum nu reușim să ne punem cu toții de acord cu cele mai bune și sigure metode.
Așa este, de murit n-a murit nimeni :). Fiecare generație a făcut cât a știut și cât a putut în conjuncturile acelor vremuri. Dar lucrurile evoluează iar cercetările aduc informații noi, inclusiv în subiectul nașterii și creșterii bebelușilor.
Acum înțelegem că poziționarea bebelușului pe abdomen la somn este în directă legătură cu o rată mai crescută de SIDS (Sudden Infant Death Sindrome = moarte subită a nou-născutului) dar și că clamparea prematură a cordonului ombilical are ca și consecință o rată mai crescută de anemie în primele luni de viață.
Astfel de informații le poți afla fie dacă investighezi mult pe cont propriu și citești literatură de specialitate, fie participând la cursuri de pregătire pentru naștere, susținute de specialiști în domeniu.
Un educator prenatal are expertiză în domeniul său la fel cum mecanicul tău are în reparații auto, hair stylist-ul tău are în coafuri sau arhitectul în construcții.
Pentru a obține permisul de conducere auto urmăm o școală și dăm un examen. Pentru a deveni specialiști într-un domeniu, învățăm ani de zile și dăm examene. Și totuși, când este vorba despre una dintre cele mai importante etape din viața noastră, aceea de a ne îngriji copiii, credem că le știm pe toate, sau că știe mama/soacra/prietena și că vom învăța și noi, din mers.
Paradoxul acestei gândiri îl vedem peste tot în jurul nostru: alegerile noastre de azi formează generațiile de mâine. Totuși, nu pare că omenirea se îndreaptă într-o direcție prea bună. Este timpul să ne uităm la cum naștem și ne creștem copiii dacă vrem să schimbăm ceva.
În 2013 am devenit mamă pentru prima oară. Atât de mult m-au fascinat sarcina, nașterea și creșterea bebelușilor încât mi-am schimbat complet cursul vieții.
În 4 ani am născut de 3 ori. Da, a fost greu și a trebuit să învăț mult și repede, mai ales că nu am avut niciun ajutor. Experiența m-a învățat că nu există curs de dezvoltare personală mai amplu decât să devii părinte. Și cum îmi place să învăț în continuu ceva nou, treaba asta mi s-a potrivit ca o mănușă.
În 2014 am asistat la prima naștere. A fost o experiență extraordinară. De acolo nu m-am mai putut opri: am ales definitiv direcția asta, de educație și sprijin pre și postnatal.
Am educat peste 12.000 de viitori părinți legat de sarcină, naștere, alăptare, îngrijirea bebelușului, Lamaze, Spinning Babies.
Cred cu putere că putem schimba lumea de mâine dacă schimbăm felul în care avem grijă de copiii noștri, încă din viața intrauterină. Ei au nevoie de iubire cel puțin la fel de mult pe cât au nevoie de hrană și adăpost.
Înscrie-te la webinar și te ajut să înțelegi cum să oferi bebelușului tău ce are cel mai mult nevoie și să câștigi încredere în tine că te descurci bine în noua ta ”misiune”.
Webinarul are loc în colaborare cu Bebebliss – magazin online cu produse pentru mame și bebeluși.