Ce-faceam-acum-un-an

Ce făceam acum un an

Acum un an închideam spațiul Nașteri cu Suflet într-o perioadă în care tocmai îmi luasem avânt să dezvolt proiectul pe mai multe laturi și să fac acolo un adevărat centru complex pentru gravide și pentru mame.

Investisem enorm de mult efort, timp și bani iar la final de februarie 2020 apăruseră primele semne că urmează o perioadă de creștere serioasă.

Dar… știm cu toții ce s-a întâmplat în luna martie. Mă bucur că am prevăzut repede că urmează o perioadă LUNGĂ de incertitudini, în care nu aș fi avut cum să mai țin cursurile față în față.

Am renunțat la chiria spațiului înainte să acumulez mega datorii (aveam deja suficiente 😀 ) și am trecut online. De la 147 mp spațiu de desfășurare la o cămăruță 2,5 mp (!!!).

Nasteri cu Suflet
Nasteri cu Suflet

Încă mă adaptez și încă tânjesc după cursurile pe care le țineam cu oamenii în sală… stateam câte 3-4 ore în picioare, uneori nu apucam să beau nici măcar un pahar cu apă și vorbeam în continuu… totuși după curs mă simțeam atât de încărcată de energie de aș fi putut pleca la o escalada montană fără probleme.

Am cărat singură mare parte din mobilier și din lucrurile strânse acolo și tare m-au ajutat anii de sport de performanță: să car singură mobilier de la etajul 2 în clădire istorică (echivalentul etajului 4 dintr-un bloc normal), fără lift, și să-mi încarci singură mașina a fost o performanță chiar și pentru mine, care am condiție fizică și experiență extinsă cu mutările (la un moment dat ne-am mutat de 7 ori într-un an și jumătate! cu tot cu copii și mobilier).

Nu găsisem pe nimeni să mă ajute, toată lumea era consemnată în casă. După ce am făcut vreo 8 drumuri cu mașina încărcată până la refuz, am reușit să găsesc pe cineva care să mă ajute și doaaaamne, ce bine a fost! Și tot a mai fost nevoie de două drumuri.

Alt mare noroc: am găsit rapid și gratuit spațiu de depozitare pentru lucruri. Tot clădire istorică dar măcar e la etajul unu. Sunt depozitate și acum acolo, strângând praf pentru momentul când urmează să redeschid centrul… nu se știe când (încă visez la el).

Am dat acum peste pozele astea și m-a apucat nostalgia.

Dar am și o bucurie: spațiul eliberat de Nașteri cu Suflet găzduiește acum un alt proiect fain: Bebebliss (www.bebebliss.ro), prieteni și colaboratori și oameni faini care tot de mame și bebeluși se ocupă. Are ”karmă bună” spațiul ăla! 🙂

Nasteri cu Suflet
Nasteri cu Suflet
Nasteri cu Suflet
Nasteri cu Suflet

Comments are closed.